Илия Луков представя нов музикален проект в Албания

Народният певец Илия Луков ще представи новия си проект „С гласовете на България и Албания“ в градовете Корча и Елбасан на 8 и 9 октомври. На сцената той ще излезе заедно с народните певици Наталия и Татиана Петкови, Валерия Момчилова, както и с Танцовия ансамбъл „Мездра“. С магичния си глас и изключителното си присъствие на сцената Илия Луков ще потопи публиката в Албания в света на българската народна песен, изпълнявайки едни от най-известните си песни.

В търсене на допирни точки с албанските народни песни и танци, в новия музикален проект на Илия Луков ще бъдат включени албански ансамбли и изпълнители. На сцената в Корча ще излязат Артистичният ансамбъл „Скендербег“ и народната певица Лядзареля Дети, а в Елбасан – Ансамбълът за народни песни и танци „Исуф Мюзюри“, народните певци братя Зена, Еглянтина Тоска и Дритан Мустафарай. Специален акцент в програмата ще бъдат представителите на българското национално малцинство, които също ще представят на сцената част от своите традиционни песни и танци.

Събитието се организира от продуцентска къща „Пирина“ в сътрудничество с общините Елбасан и Корча, както и със съдействието на посолството ни в Тирана и дружества на българското национално малцинство.

Илия Луков и екипът му канят всички любители на фолклора да се хванат заедно на хоро на 8 октомври от 19 ч. на Стария пазар (Pazari i vjetër) в гр. Корча и на 9 октомври от 19 ч. в Амфитеатъра (Real Scampis) на гр. Елбасан.

Вход свободен! Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.