Начало | ГЛАСОВЕТЕ НА ПИРИНА | Кристина Карамфилова

Кристина Карамфилова

Кристина Карамфилова е родена на 05.06.1984г. в гр.Перник, живее в с. Дивотино известно с музикалните си традиции и гласовити певци. Тя е представител на Граово познато със специфично звучащите Марковски песни. Професионалното си изграждане дължи на подготовката си в музикално училище "Филип Кутев" в гр.Котел със специалност народно пеене с педагог Сашка Ченкова.

През 2009г. завършва висшето си образование в СУ “Св.Климент Охридски“ –магистратура,специалност музика с преподавател Светла Караджова и продължава образованието си  като  Докторант.
От 2004 г. пее в хор “Големите български гласове” с диригент Илия Михайлов, както и в камерната формация “Драгостин фолк” с диригент Стефан Драгостинов. С двете формации,както и като солистка на оркестъра на БНР концертира в Франция, Италия, Русия, Канада, Гърция, Австрия, Турция, Полша, Англия,Унгария, Португалия,Германия и Швеция,където участва  в  проект съвместно с Теодосий Спасов Трио.Учасва във фестивали и концерти организирани от  ПК”Пирина” и Илия Луков,фолклорни предавания за БНТ,Евроком,НоваTV,СКАТ, Канал3,ТV1.

През 2004 г. прави записи за БНР на граовски автентични песни-обр.Ангел Добрев. Наградена е със златни медали от участията в:
- националните събори за народно творчество в Копривщица през  1990,1995 и 2000 г.;
- преглед на музикалните училища - 2001 г. в гр. Плевен;
- Специалната награда от младежкия конкурс за народно творчество “Орфеево изворче” 2003г. гр.София;
- първа награда на конкурс за унгарски и български народни песни.
-Междууниверситетски конкурс  2006г.-I място

Дизайн и програмиране: